Et resolem aquí les més freqüents
L'autoconsum fotovoltaic és aprofitar l'energia del sol, mitjançant plaques solars fotovoltaiques i proveir d'electricitat la teva llar de manera sostenible.
L'autoconsum fotovoltaic és absolutament legal i no està subjecte a cap tipus de taxa o impost per fer-la. Però la cosa no s'acaba aquí; per incentivar l'ús d'energies renovables, gràcies als fons Next Generation s'ofereixen subvencions i ajuts, així com que se simplifiquen els processos de legislació d'instal·lacions.
Les instal·lacions d'autoconsum fotovoltaic es divideixen en dos grups: sense excedents i amb excedents.
Segons la normativa d'autoconsum fotovoltàtic RD244/2019, una instal·lació amb excedents acollida a compensació, aquesta energia que sobra s'injecta a la xarxa, i es comptabilitza mitjançant un comptador bidireccional i la quantia econòmica serà descomptada a la factura de la llum mensual, però mai no podrà ser negativa.
Per descomptat, però aleshores no necessitaries una instal·lació d'autoconsum fotovoltaic, sinó una instal·lació aïllada de la xarxa elèctrica.
El preu mitjà d'una instal·lació de panells solars en un habitatge mitjà varia entre els 4000€ i 6000€. Però cal destacar que el cost no és el mateix per a tots els casos. Aquest cost dependrà de la situació geogràfica, la mida de la instal·lació, el tipus de teulada, la qualitat i tipus de panells emprats, etc.
La durada dels panells solars superen els 25-30 anys de vida útil. Això no vol dir que els teus panells solars deixaran de funcionar passat aquest termini, el que succeirà és que en disminuirà progressivament el rendiment.
Una instal·lació de panells solars requereix un manteniment mínim, més enllà de les revisions establertes per llei.
Endevina: doncs sí, depèn… i novament el factor fonamental són els teus consums. Mira-ho així: com més energia consumeixis dels teus panells solars, menys consumiràs de la xarxa elèctrica, de manera que estalviaràs més diners i recuperaràs la inversió de la teva instal·lació abans.